Den Helder SUNS en Ben Kovac zijn ook in 2021/22 aan elkaar verbonden. De nu 21-jarige forward kwam vorig seizoen over van het Luxemburgse Basket Esch en heeft voor een jaar bijgetekend.
In zijn eerste seizoen als speler van de SUNS kwam Kovac tot 12.8 punten, 2.4 assists en 3.6 rebounds. In de tweede helft van het seizoen heeft hij zich uitstekend gemanifesteerd nadat hij een grotere rol binnen het team op zich had genomen. Nadat het SUNS seizoen tot een eind was gekomen, kwam de talentvolle forward uit voor zijn voormalige club Basket Esch. Daarmee behaalde hij de finale van de play-offs waarin hij verloor van T71 Dudelange, waar ex-SUNS speler Steve Harris een hoofdrol voor zich opeiste.

Na de zomerstop keert Kovac derhalve terug aan het Marsdiep. "I am very grateful that the SUNS organization picked me up last season and for the opportunity of keeping me on board for another season. I‘m super excited and motivated to come back, to work on my game and make another play-off run with our team. Competing in the BNXT league is a challenge and hopefully we can finally play in front of our great fans in Den Helder. GO SUNS."

Voor SUNS-coach Peter van Noord was de terugkeer van Ben Kovac een prioriteit: "hij heeft een enorme progressie doorgemaakt en pakte het allemaal goed op. Ben heeft het in zich om ver te komen. Hij is nog jong, moet zichzelf de tijd gunnen om zich te kunnen doorontwikkelen. Hij zal komend seizoen een vaste waarde zijn in een hele jonge ploeg, die iedere wedstrijd met heel veel energie zal starten."

partners

BOARDING PARTNERS

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
Sporthal de brug
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart