Den Helder SUNS is erin geslaagd om de 19-jarige center David Idada voor de SUNS te behouden. Het zal voor de 209 cm grote inside speler zijn vierde seizoen in Den Helder worden, na afgelopen seizoen ook een half jaar actief te zijn geweest bij Golden State Prep in Californië, een gerenommeerde Amerikaanse basketball academie.
Na terugkeer uit Noord-Amerika kreeg de robuuste Idada vrij snel speelminuten toebedeeld door hoofdcoach Peter van Noord. “Door de blessure van met name Yarick Brussen kwam er ruimte om David aan bod te laten komen. Zijn onbevangenheid viel meteen op, evenals zijn potentie. Vervolgens heeft hij het heel goed opgepakt tijdens het zomerprogramma. Wij hebben heel veel vertrouwen in zijn verdere ontwikkeling.”

“Het was ons bekend dat David in de belangstelling stond van Amerikaanse universiteiten en clubs in Europa. Wij hebben hem de ruimte gegeven om goed na te denken over zijn toekomst. De slotsom bleek een langer verblijf bij de SUNS in combinatie met het oppakken van een HBO-studie, waar wij veel waarde aan hechten”, aldus SUNS voorzitter Maarten Bais.

David Idada zal het dagelijkse programma van de SUNS blijven volgen en tevens minuten gaan maken in het Promotie Divisie team van BV Noordkop/SUNS, dat komend seizoen onder leiding staat van SUNS assistent-coach Anne van Dijk.

David Idada is blij met zijn aanblijven in Helderse dienst: "Ik kwam in de afgelopen periode voor mijzelf tot de conclusie dat het voor mij heel goed zou zijn om bij de SUNS te blijven. Ik voel mij hier goed, alles is prima geregeld en de club heeft vertrouwen in mij qua doorontwikkeling. Daarnaast is uitkomen voor de promoploeg een meerwaarde voor mij en is het programma verder kwalitatief goed ingevuld.”

partners

BOARDING PARTNERS

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
Sporthal de brug
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart