Jitze ter Haar zal komend seizoen de kleuren van Den Helder SUNS verdedigen na 3 seizoenen actief te zijn geweest bij Orange Lions Academy (red. OLA), het opleidingsinstituut van de Nederlandse Basketball Bond (NBB).
De 20-jarige power forward genoot zijn basketballopleiding bij UBall in Utrecht voordat hij richting Amsterdam vertrok om aan het dagelijkse programma van OLA deel te nemen. Daarnaast kwam hij op grond van een zogenoemde “dubbele licentie” uit voor het landelijk spelende team van UBall.

De uit Amersfoort afkomstige Ter Haar kwam op de radar van de SUNS toen hoofdcoach Peter van Noord ochtendtrainingen van OLA had bezocht en van Arik Shivek (hoofdcoach OLA, red.) positive berichten kreeg over de progressie die de 205 cm lange power forward maakte.

“Jitze heeft veel ruimte tot verbetering, is leergierig en heeft zijn schot enorm verbeterd. Daarnaast is hij een verdienstelijke rebounder”, aldus Van Noord. Jitze ter Haar gaat zich volledig richten op basketball en zal deel uitmaken van de SUNS selectie. Hij zal tevens minuten gaan maken in het team dat gaat uitkomen in de Promotie Divisie, dat onder leiding komt te staan van SUNS coach Anne van Dijk.

partners

BOARDING PARTNERS

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
Sporthal de brug
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart