Nick Thran heeft besloten om terug te keren bij Den Helder SUNS waar hij met open armen ontvangen wordt. De inmiddels 21-jarige guard is immers een product van de Helderse opleiding bij BV Noordkop. Hij verkoos 2 jaar terug een overgang naar het Amerikaanse college basketball bij Saginaw Valley State in de staat Michigan.
Die keuze pakte niet geheel volgens verwachting uit. “Door verschillende oorzaken is het niet geworden waar ik op gerekend had. Mede door COVID-19 viel het afgelopen seizoen nagenoeg in het water waardoor ik heel weinig aan spelen toekwam”, aldus Nick Thran.

“Sinds begin mei ben ik terug in Nederland en train ik mee met de SUNS. Het plezier en gevoel kwam volledig terug. Het werd mij duidelijk dat de club enorme stappen maakt. Voormalige teamgenoten ontwikkelen zich goed en dat was ook mijn insteek toen ik voor de verenigde Staten koos. Vandaar mijn besluit om terug te keren.”

SUNS hoofdcoach Peter van Noord twijfelde geen moment toen de 185 cm grote guard aangaf dat hij een terugkeer overwoog: “voor Nick is er altijd plaats in onze selectie. Het is een moedige beslissing van hem om vroegtijdig terug te keren. Hij is betrouwbaar, loyaal en past perfect in de speelstijl die wij verder willen uitbouwen. Één van de pijlers is snelheid en daar kan Nick heel goed invulling aan geven.”

Nick Thran zal naast zijn basketballactiviteiten zijn studie economie een vervolg geven aan het Johan Cruyff College, dat speciale studieprogramma’s hanteert voor topsporters.

partners

BOARDING PARTNERS

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
Sporthal de brug
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart