Den Helder SUNS heeft een akkoord bereikt voor komend seizoen met Sam van Oostrum, een 198 cm grote guard die de afgelopen 4 seizoenen uitkwam voor Franklin Pierce University in de Amerikaanse college competitie.
“Ik had Sam al langer op mijn netvlies en ken hem vrij goed vanuit ons Oranje B-verleden toen hij mee was op een tour door Italië. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt in college, is met name fysiek sterker geworden en heeft veel tijd geïnvesteerd in zijn afstandsschot”, aldus SUNS hoofdcoach Peter van Noord die naar verwachting binnenkort een verlenging van zijn contract zal signeren.

De linkshandige Van Oostrum staat bekend om zijn vileine passing en hoopt in de voetsporen te treden van zijn broers Devon en Nigel. Laatstgenoemde maakte in het seizoen 2014-’15 zijn Europese debuutseizoen door in Den Helder voordat hij via Aris Leeuwarden aan een lang verblijf bij Landstede Zwolle begon.

Door alle COVID-19 perikelen kwam Van Oostrum afgelopen seizoen amper in actie. In een beperkt aantal wedstrijden kwam hij tot 10,5 punten en 4,5 assists gemiddeld. Het vormde echter geen beperking bij het succesvol afronden van zijn studie milieuwetenschappen.

“Ik kijk enorm uit naar mijn eerste professionele seizoen in Nederland. De belangstelling van de SUNS was meteen heel concreet en uit de gesprekken met coach Van Noord sprak heel veel vertrouwen. Ik heb bewust voor de SUNS gekozen met het oog op mijn ontwikkeling en de toekomst.”

partners

BOARDING PARTNERS

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
Sporthal de brug
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart