De 204 cm lange Sven Lemke heeft een overeenkomst voor één seizoen getekend bij Den Helder SUNS. Na omzwervingen in België, Duitsland en zeer recent Spanje komt de 22-jarige power forward/center terug naar Nederland. De uit Leeuwarden afkomstige Lemke kwam in het verleden in zijn woonplaats uit voor Aris.
De coaching staff van Den Helder SUNS liet onlangs het oog vallen op Lemke, die het seizoen afmaakte bij het Spaanse AB Almeria in de EBA competitie. Daarvoor werd door COVID-19 noodgedwongen het seizoen bij het Duitse VFL Osnabrück afgebroken.

SUNS assistent coach Anne van Dijk werkte bij Nationale jeugdselecties met de geboren Fries: “Sven is een echte teamspeler, een keiharde werker. Hij past heel goed in het profiel dat wij voor ogen hadden. Met het oog op het loodzware aankomende seizoen, waarin de BNXT league zijn intrede doet, was een verbreding van de spelersgroep meer dan welkom. Hij kan de rol die wij voor ogen hebben heel goed invullen.”

Sven Lemke: “Ik kon terug naar Duitsland en Spanje maar Den Helder SUNS kwam op het juiste moment. Na goede gesprekken met de coaches was ik er snel uit. Ik heb er nu meerdere buitenlandse avonturen erop zitten en heb mij goed ontwikkeld. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging op het hoogste niveau. De BNXT League komt op het juiste moment in mijn loopbaan. De clubcultuur van de SUNS past daar goed bij.”

partners

BOARDING PARTNERS

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
Sporthal de brug
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart