“Ik ben bijzonder blij met mijn contract voor het vierde opeenvolgende seizoen bij Den Helder SUNS. Met het oog op de BNXT League komend seizoen en de ontwikkelingen bij de SUNS was ik er voor mijzelf al vrij snel uit, maar wilde even afwachten hoe de ploeg er daadwerkelijk uit zou komen te zien”, aldus de 21-jarige center.
In het door corona geplaagde seizoen 2020/21 kwam de 2.08 m grote Arnhemmer in 22 DBL duels in actie. In krap 29 minuten per wedstrijd kwam hij tot 8,8 punten en 8,2 rebounds gemiddeld. Op het slot van het seizoen raakte hij in het bekerduel tegen Feijenoord Rotterdam geblesseerd aan zijn schouder waardoor hij ontbrak in de apotheose van het seizoen.

“Yarick is een vaste waarde in onze ploeg en hij werd node gemist in het slotakkoord. Momenteel trainen wij door en Yarick maakt een enorm gedreven indruk. Hij wil er staan komend seizoen en de uitdaging wordt groot met het oog op de BNXT”, aldus hoofdcoach Peter van Noord.

Yarick Brussen is één van de 5 spelers die de SUNS clubkleuren komend seizoen opnieuw zullen verdedigen. Nino Gorissen, Ben Kovac, Stan van den Elzen en Mickey Kolhorn keren eveneens terug. De toekomst van de Belgische forward Killian van den Langenberg is nog in het ongewisse aangezien hij herstellende is van een knieblessure.

partners

BOARDING PARTNERS

SUNS ASSIST PARTNERS

Contact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
Sporthal de brug
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart