Door: Wop van Eis
‌Bron: Regio Noordkop
‌Foto: Patrick Vischschraper

‌Almere – Het tweede team van de Den Helder Suns heeft zondagmiddag, in een goed gevuld topsportcentrum te Almere, het landskampioenschap behaald in de promotiedivisie. Met een overtuigende 78-58 werd het team Hot Pepper Heat uit Zwanenburg aan de kant gezet.
Vooraf had de geblesseerde Noah van der Heijden al voorzichtig een voorspelling gedaan: “Wij hebben niet eerder tegen ze gespeeld, ze zaten in een andere poule, maar ik heb er vertrouwen in. Het moet lukken!”

Het eerste kwart begon ook redelijk voortvarend met de eerste vijftien punten van Suns-spelers Steven Post en Micky Kolhorn, waarvan drie driepunters voor laatstgenoemde. Via 13-14 werd het met een driepunter van Matthijs Verhallen 21-18. Het eerste kwart eindigde 22-20 in het voordeel van de Den Helder Suns.

Gelijkopgaand
In de tweede tien minuten nam Hot Pepper Heat de leiding bij 24-25. Maar dat was voor kort, Dennis Cup scoorde vanachter de driepuntslijn 27-25. De basketballers uit Zwanenburg trokken de stand gelijk bij 30-30 bij vijf punten op rij van uitblinker Verkerk, die later topscorer werd met zevenentwintig punten. De Suns moesten een 0-8 run accepteren om vervolgens met 35-38 te gaan rusten.

Na de pauze trokken de Suns door naar 40-40 en was het nog steeds een echte wedstrijd. Met twee driepunters van Cup en een van Kolhorn was de ban gebroken en liep het tweede herenteam uit naar 49-41. De grootste voorsprong tot nu toe. Tijd voor coach Patrick Kaas om in een time out zijn mannen weer op de rails te krijgen. Met 11-6 liep Den Helder verder uit en werd het derde kwart afgesloten bij 60-47.
Foto: Patrick Vischschraper

kampioen

Hot Pepper Heat kwam er in het vierde kwart niet meer aan te pas en halverwege leek de wedstrijd definitief gespeeld toen Post 70-53 door het netje dunkte. Het in grote getale meegereisde Helderse publiek stond al op de banken en durfde zelfs ‘Het is stil aan de overkant’ toe te zingen aan de supporters van de tegenstander. Coach Kaas had ook door dat het kampioenschap, ondanks de eerdere uitschakeling van de huidige kampioen, niet aan zijn team toebedeeld zou gaan worden en gooide de handdoek in de ring. Vijf seconden voor het einde zijn de sportmannen uit Den Helder niet meer te houden en stonden ze al feestend op het veld. De scheidsrechter stelde het Helderse feestje even uit, echter nadat de bal weer was ingenomen en de slotseconden wegtikte was het kampioenschap in de promotiedivisie een feit: 78-58.

Playingcoach Barry Lafebre: “Ik weet niet wat ik zeggen moet, het is een beetje onwerkelijk. We gaven in de eerste helft te veel rebounds weg. We hebben in de rust tegen elkaar gezegd dat wij beter moesten uitboxen en rebounden en dat heeft in het derde kwart zijn vruchten afgeworpen. Het is gelukkig onze kant opgevallen.”

Topscorers
Den Helder: Micky Kolhorn 18, Steven Post 18, Dennis Cup 13
Zwanenburg: Verkerk 27, Ghamari 11, Samson 6

partners

Wilt u partner worden van de SUNS? Neem dan contact op met Justin Abell via justin@denheldersuns.nl

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Commercieel
‌Justin Abell
‌justin@denheldersuns.nl
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart