Met het contracteren van de Amerikaan Jake Biss heeft de coaching staff van de SUNS een multifunctionele guard in huis gehaald. De van Shippensburg University afkomstige Biss, die veel individuele prijzen in de wacht sleepte in het shirt van de tweede divisie school, is op beide guard posities inzetbaar.
“Wij waren op zoek naar een speler die van toegevoegde waarde is in een 3-mans rotatie met Nino en Nick. Een uitgebreide data-analyse bracht o.a. Jake naar voren. Na het bekijken van het beeldmateriaal waren Anne van Dijk en ik overtuigd van zijn kwaliteiten”, aldus SUNS coach Peter van Noord.

“Met name zijn efficiënte manier van spelen viel op. Dat kwam tot uitdrukking in zijn PER (Personal Efficiency Rate, red.), die een goed beeld geeft van zijn kwaliteiten. Zijn college coach Chris Fite, die zelf in Europe speelde in o.a. de Belgische competitie, bevestigde wat wij reeds gezien hadden.”

Van Noord vervolgt: “Jake is rond de 190 cm, beschikt over een goed schot, heeft weinig balverlies, speelt slim en heeft leidinggevende capaciteiten. Hij gaat ons zeker helpen bij wat wij voor ogen hebben dankzij zijn hoge basketball IQ en mentaliteit.”

In zijn laatste seizoen voor Shippensburg kwam de vandaag 24 jaar geworden Biss tot 16,6 punten per duel. Zijn 3,6 rebounds, 3,7 assists (tegen 2x balverlies) en 1,4 steals per duel in 35 minuten spreken verder voor zich. Hij wordt in de eerste week van augustus reeds in Den Helder verwacht.

College highlightclip (2021-’22):‌ CLIP
‌Nieuwsbericht: NEWS


partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart