Den Helder SUNS heeft met Darius Banks de “glue player” in huis gehaald die de coaching staf voor ogen had bij de samenstelling van de ploeg voor aankomend seizoen. De uit St. Petersburg, Florida, afkomstige forward speelde aanvankelijk 3 seizoenen voor James Madison University voordat hij overstapte naar het zeer ambitieuze UT-Chattanooga in 2020. Afgelopen seizoen won hij met de MOCS maar liefst 27 duels en viel hij op bij de SUNS scouting in de eerste ronde van het NCAA Tournament tegen Illinois University (54-53 verlies, red.).
“Darius is een multifunctionele forward van 1.98 meter die in 5 college seizoenen gemiddeld ruim 30 minuten gespeeld heeft hetgeen veelzeggend is. Met deze bagage is Darius in staat om teamgenoten beter te laten functioneren aan beide kanten van het veld. Dit past volledig in de SUNS filosofie om als TEAM te functioneren. In de gesprekken die wij gevoerd hebben werd de reeds vergaarde informatie bevestigd”, aldus SUNS hoofdcoach Peter van Noord.

Darius Banks is verheugd met de kans die hij krijgt bij Den Helder SUNS: “Ik kijk enorm uit naar de start van moijn professionele loopbaan bij de SUNS in de BNXT league. Mijn gespreken met coach Van Noord hebben mij een heel goed gevoel gegeven. De rol die hij met mij voor ogen heeft past mij heel goed”, aldus de 24 jarige Banks.

In zijn laatste college seizoen kwam Darius Banks in 33 minuten tot 8,3 punten, 5 rebounds, 2,6 assists en 1,4 steals gemiddeld in 33 wedstrijden.

Darius Banks volgt Darryl Ivory, Chris Mims en Willie Young op als voormalig spelers van UT-Chattanooga, die voor Den Helder uitkwamen in de jaren ’90.

Hierbij de highlight van Darius Banks zijn Senior Year bij UT-Chattanooga:

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart