De inmiddels 20-jarige David Idada verruilt Den Helder SUNS voor SEMO in het Amerikaanse college basketball. De 209 cm lange center wil bij Southeast Missouri State (afgekort SEMO) zijn basketball loopbaan voortzetten in combinatie met een studie.
SUNS hoofdcoach Peter van Noord toont volledig begrip voor de keuze van de back-up center: “Het Amerikaanse sportklimaat is volledig ingericht om spelers zoals David te faciliteren. Zijn keuze voor SEMO past bij de ontwikkeling waarin hij momenteel zit. Met name in de cross-border fase van de BNXT league werd duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voor David. Hopelijk kan deze overstap hem helpen in zijn ontwikkeling.”

David Idada kwam afgelopen seizoen tot 15 minuten per wedstrijd waarin hij tot 4,3 punten (tegen 43,8%) en 4,7 rebounds gemiddeld kwam. “Ik kreeg een volledige studiebeurs aangeboden bij SEMO en daarmee ging voor mij een droom in vervulling. Ik ben toe aan een vervolgstap in een nieuwe omgeving. Ik ben Den Helder SUNS enorm dankbaar voor het traject dat ik bij de club doorlopen heb”, aldus Idada.

De in Cape Giradeau, Missouri, gevestigde universiteit telt ruim 11 duizend studenten en komt uit in de Ohio Valley Conference (OVC). Het is de bedoeling dat David Idada de Grote Plas overgaat na het Europees B-Kampioenschap voor Oranje U-20 dat in juli plaats heeft in Tiblisi, Georgië, op voorwaarde dat hij deel uitmaakt van de ploeg van SUNS hoofdcoach Peter van Noord, die deze zomer verantwoordelijk is voor dit Nederlandse keurkorps. 

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart