In aanloop naar het thuisduel tegen Apollo heeft Den Helder SUNS noodgedwongen afscheid moeten nemen van de Amerikaanse forward Darius Banks. Aanleiding tot de breuk lag op het persoonlijke vlak en het verzoek om de wegen te laten scheiden kwam dan ook niet als een verrassing.
“Na aankomst in Nederland bleek Darius moeite te hebben om zich aan te passen. Hij sprak van een cultural shock, met name buiten het veld. Hij had veel moeite met het leven als prof in Nederland en wat dat exact inhield. Daarnaast moest hij out of position spelen omdat onze grote mannen met blessures kampten. Naar eigen zeggen viel hem dat zwaar. Daarbij opgeteld een logische portie heimwee, deed hem besluiten om uiteindelijk zijn contract in te leveren na een aantal indringende gesprekken. Wij betreuren de vervelende samenloop van omstandigheden maar pakken vol vertrouwen door naar de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers komende zaterdag“, aldus SUNS hoofdcoach Peter van Noord.

Darius Banks rondde afgelopen college seizoen zijn (basketball)opleiding bij Tennessee-Chattanooga University. Hij kwam op de radar bij de SUNS in de daarop volgende periode en leek van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Ondanks het feit dat hij niet overwegend op zijn natuurlijke positie speelde, liet de Amerikaan hoopgevende statistieken noteren.

Tot slot wenst Den Helder SUNS Darius Banks heel veel succes bij zijn mogelijke basketball loopbaan. In de komende periode zal Den Helder SUNS zich beraden over een eventuele vervanger.

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart