Dyon Halman keert terug op het oude “SUNS” nest na een buitenlands avontuur afgelopen seizoen in België en Spanje. De 2.05 meter lange center vertrok in de zomer van 2021 om zijn horizon te verbreden en gaf onlangs aan zijn loopbaan te willen voortzetten op vertrouwde bodem.
“Het viel in eerste instantie niet mee bij het Belgische Ieper, mede omdat Tom Koopman eerder vertrok om privéredenen. Vervolgens streek ik neer bij Villarobledo in de Spaanse LEB-Silver (3e divisie) en daar ging het een stuk beter”, aldus Halman.

De cijfers die hij kan overleggen na 13 duels in Spaanse dienst spreken boekdelen. In ruim 17 minuten kwam hij tot 8,4 punten tegen 64,4% en 3 rebounds per duel.

“Mijn terugkeer bij de SUNS hangt mede samen met mijn toekomst. Ik wil mij gaan richten op een maatschappelijke loopbaan en tevens settelen in Den Helder. De rol die ik voorzie zal niet veel verschillen met die vanuit het verleden vermoed ik.”

‌“Dyon ben ik op de voet blijven volgen en zijn scouting in Spanje leverde een positief beeld op toen hij onlangs ter sprake kwam. Hij heeft zich fysiek ontwikkeld, hetgeen ook voor zijn schot geldt. Ik voorzie een belangrijke rol in de rotatie als zgn. 'veteran player'. Dyon wordt immers 28 in november en wij kunnen zijn inbreng ook op dat vlak heel goed gebruiken”, aldus SUNS hoofdcoach Peter van Noord.

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart