De 19-jarige Jacopo van der Knaap zet zijn loopbaan voort bij Den Helder SUNS na 2 jaar actief te zijn geweest bij de Orange Lions Academy. Voordat hij naar Nederland kwam genoot de guard zijn basketballopleiding bij Scagliera Basket in Italië waar hij ook opgroeide.
SUNS hoofdcoach Peter van Noord bekeek Van Der Knaap in het kader van Oranje U20, waar hij deze zomer de scepter zwaait en raakte gecharmeerd van hem. “Jacopo leest het spel goed, is intelligent, beschikt over een goed schot en staat zijn mannetje in de verdediging. Hij kan op beide guard posities uit de voeten en gaat ons zeker helpen. Daarnaast kan hij nog minuten maken in het Promotiedivisie team.”

Onder leiding van de Israëlische hoofdcoach Arik Shivek maakte Van der Knaap belangrijke stappen in zijn ontwikkeling bij de Orange Lions Academy. Naast de wedstrijden in de Dutch Talent League betaalde met name de wedstrijden uit in de EYBL (European Youth Basketball League), een Europese jeugdcompetitie. Daarin kwam Van der Knaap, die zowel over een Italiaans als Nederlands paspoort beschikt, tot 11 punten per wedstrijd.

Van 15 t/m 24 juli speelt het Nederlands Team Under-20 op het Europees Kampioenschap (B-divisie) in Tiblisi, Georgië. 

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart