De 21-jarige Jitze ter Haar (2.05m) blijft ook de aankomende twee seizoenen actief voor Den Helder SUNS. De uit Amersfoort afkomstige power forward kwam vorig jaar zomer naar Den Helder en kwam dit seizoen uit in het SUNS team in de BNXT league en het tweede team dat zich kwalificeerde voor de playoffs.
“Jitze kwam met een enkelblessure bij ons binnen en dat wisten wij op voorhand. Zij herstel nam langer in beslag dan gedacht waarna hij in november tegen een vervelende elleboogblessure aanliep waardoor hij medio januari pas echt kon aansluiten”, aldus SUNS coach Peter van Noord.

“In de 16 wedstrijden die hij in actie kwam en met name ook op trainen liet Jitze zien dat er muziek in zit. Dat werd ook duidelijk tijdens wedstrijden van de promoploeg. Hij is mobiel voor zijn lengte, heeft een goed schot maar moet wel harder worden in zijn spel. De échte Jitze hebben we nog niet aan het werk gezien.”

Van Noord vervolgt: “Na een goed zomerprogramma moet hij fit aan de voorbereiding op komend seizoen beginnen. Dan mag hij het vertrouwen terugbetalen dat de club in hem uitgesproken heeft. Hij ligt heel goed in de groep, is nog wat te lief maar ik verwacht veel progressie komend seizoen.”

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart