Suns center Kevin Bleeker maakt met onmiddellijke ingang een einde aan zijn actieve loopbaan als basketballer. De 29-jarige Alkmaarder onderging vorig jaar zomer een knieoperatie. Op grond van de medische indicatie tekende de center een verbintenis bij Den Helder Suns, maar tijdens de revalidatie keerden klachten helaas terug.
“Ik raakte vorig seizoen, toen ik nog bij Landstede Hammers speelde, tijdens de play-offs geblesseerd aan mijn linkerknie. Een operatie bleek noodzakelijk, en de verwachting was dat ik tijdens de voorbereiding van het huidige seizoen weer topfit zou zijn. Richting het einde van het revalidatie-traject kreeg ik toch weer pijn in de knie. Uiteindelijk is, na verder onderzoek, duidelijk geworden dat ik nogmaals onder het mes moet. Daarnaast wordt het me ten zeerste afgeraden verder te gaan met het beoefenen van topsport”, aldus de 208cm lange center.

Kevin Bleeker vervolgt: “Ik heb daarom besloten mij te gaan richten op mijn maatschappelijke loopbaan. Ik heb een masterdiploma in Sports Administration gehaald op Canisius College in Amerika en ik heb de laatste jaren ook werkervaring opgedaan in de sportmarketing & evenementenbranche. Wat ik nu precies ga doen weet ik nog niet, maar ik kijk er naar uit deze nieuwe periode van mijn leven te starten!”

“Kevin is en blijft een ‘warrior’ voor mij. We hebben voor het eerst samengewerkt bij de u20 van de Den Helder Seals en hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de kwalificatie van de Orange Lions in 2014 voor EuroBasket 2015, waar ik toen ook bij betrokken was. Een echte teamspeler zowel op als buiten het veld. Hij verdient een groot compliment voor het omgaan met deze onverwachte wending in zijn carrière en zijn dagelijkse betrokkenheid bij de Suns dit seizoen. Ik heb geen enkele twijfel over het vervolg in zijn ontwikkeling na het basketball”, vertelt Suns hoofdcoach Peter van Noord.
Kevin met de landstitel in 2019
Kevin, die 11 keer uitkwam voor de nationale ploeg, genoot zijn basketball opleiding grotendeels in Den Helder bij BV Noordkop voordat hij naar Amerika trok, waar hij vijf jaar lang actief was bij Canisius College. Hierna was Kevin actief voor het Spaanse Navarra (2016-’17), Den Bosch (2017-’18) en Landstede Hammers in Zwolle (2018-’22), waar hij in 2019 de landstitel won.

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart