Sam van Oostrum maakt ook komend seizoen deel uit van de selectie van Den Helder SUNS. De Nederlandse guard/forward, die vorig jaar zomer naar Den Helder kwam na een Amerikaanse college loopbaan bij Franklin Pierce University, tekende deze week voor het seizoen 2022-2023 bij.
SUNS hoofdcoach Peter van Noord gaf vlak na het seizoen aan dat hij de linkshandige Van Oostrum nog graag een jaar in Den Helder wilde houden: “Sam had na een COVID-seizoen in de States aanvankelijk moeite om in zijn spelritme te komen. Pas in het tweede deel van het seizoen kwam hij los en werd duidelijk dat er heel veel muziek in zijn doorontwikkeling zit. Met name qua schot moet hij stappen blijven maken, maar daar hebben Anne van Dijk en ik alle vertrouwen in. Ik ben heel blij dat hij vastgelegd is, want de ploeg krijgt zo langzamerhand echt vorm.”

Van Oostrum kwam afgelopen seizoen in ruim 20 minuten tot 6,1 punten, 3,3 rebounds en 2,6 assists gemiddeld. Hij was in de BNXT top 5 in het klassement van steals met 1,8 per duel.

“Afgelopen seizoen was een enorme leerschool voor mij. Ik ben de SUNS organisatie dankbaar voor alle support die ik heb gehad. De Helderse basketball community spreekt voor zich. Het heeft mij op weg geholpen, zeker richting eind van het seizoen. Inmiddels heb ik bij SUNS partner Zee van Tijd een zomerbaantje en zie ik uit naar komend seizoen. Ik ben daar heel positief over en maak graag weer deel uit van het SUNS team”, aldus Van Oostrum.

Het SUNS team voor het aanstaande seizoen krijgt met het aansluiten van Sam van Oostrum verder de invulling die voorzien is. Nino Gorissen, Nick Thran en Sam Huurman gingen hem reeds voor en binnenkort wordt er meer nieuws verwacht van het transferfront. 

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart