Den Helder SUNS en hoofdcoach Peter van Noord hebben in gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking na 6 jaar te beëindigen. De 60-jarige coach, momenteel in voorbereiding op het Europees Kampioenschap met Oranje Under-20 (jaar), stond aan de wieg van de terugkeer van het Helderse herenbasketball op het hoogste niveau.
 Na 6 jaar blikt Van Noord met trots terug, maar maakt daarbij ook een kanttekening:
“Vanaf 2017 hebben wij gebouwd aan een fundament die zijn vervolg moet krijgen in sportcentrum Quelderduyn. Daarin zijn enorme stappen gemaakt, zowel sportief als daarbuiten. Afgelopen seizoen heeft echter een hele zware wissel getrokken op het team en de organisatie op zich. De oplevering van sportcentrum Quelderduyn liep een seizoen vertraging op met alle gevolgen van dien. De beoogde voortgang stagneerde en sportief zat het niet mee. Inmiddels waait er een frisse wind met heel veel toekomstperspectief. In de gesprekken na het seizoen werd duidelijk dat de nieuwe werkgroep en ik qua visie niet op één lijn zaten. Daarnaast voelde ik zelf de behoefte om een andere uitdaging aan te gaan, die hopelijk snel op mijn pad komt. Ik ben trots op de bijdrage die ik geleverd heb en wens de SUNS verder het allerbeste toe,”, aldus Peter van Noord.

Verschillende spelers maakten in de afgelopen 6 seizoenen een ontwikkelingstraject door onder leiding van Van Noord die een vervolgstap tot gevolg had bij een club op een hoger niveau. Thibault Vanderhaegen (Leuven Bears), Ben Kovac (BK Levice), Alex Laurent (BC Trier), Steve Harris (Mons-Hainaut), Boyd van der Vuurst de Vries (Landstede Zwolle), Stan van den Elzen (ZZ/Leiden) en Sam Huurman (Leuven Bears komend seizoen) zijn daar aantoonbare voorbeelden van. Sam van Oostrum mag in dit rijtje niet ontbreken, zijn toekomst is nog onzeker maar de stappen die hij gemaakt heeft in de laatste 2 seizoenen bij Den Helder SUNS zijn weinig mensen ontgaan.

“Peter heeft ontegenzeggelijk een hele belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de club.

Niet alleen als hoofdcoach, maar ook daarbuiten als het gaat om sociaalmaatschappelijke trajecten en clinics in zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Na 6 jaar kwam de nieuwe werkgroep echter tot de conclusie om sportief een andere weg in te slaan, hetgeen na meerdere gesprekken boven kwam drijven. Peter gaf zelf aan open te staan voor een andere werkomgeving en is de knoop definitief doorgehakt”, aldus Thomas Koenis die onlangs toetrad tot de SUNS werkgroep als manager technische zaken.

Den Helder SUNS zal zich in de komende dagen buigen over een mogelijke opvolger voor Van Noord, die mede inspraak zal hebben in de samenstelling van het team voor komend seizoen. Nick Thran en Dyon Halman, die beiden in Den Helder hun opleiding genoten, zijn de enige 2 spelers met een contract voor komend seizoen.

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart