Den Helder SUNS heeft tot eind van het lopende seizoen Ruud Lutterman aangetrokken, die afkomstig is van Landstede Hammers. De Zwollenaren waren bereid om mee te werken aan een transfer omdat de 201 cm lange power forward aan speeltijd wilde toekomen elders. De 25-jarige Lutterman maakt zijn debuut voor Den Helder SUNS in de thuiswedstrijd tegen Leuven Bears komende zondag, aanvang 15 uur.
“Het is bekend dat wij het gehele seizoen achter de feiten aanlopen op de inside posities doordat Kevin Bleeker en Jitze ter Haar niet of nauwelijks inzetbaar waren. Daar kwam onlangs nog een enkelblessure voor Tom Koopman overheen. Wij waren al langer op zoek naar een alternatief maar die lagen niet voor het oprapen. Met de komst van Ruud Lutterman hebben wij meer ruimte in onze rotatie en ligt er 15 a 20 minuten speeltijd voor hem in het verschiet”, aldus SUNS hoofdcoach Peter van Noord.

Voordat Lutterman naar de Verenigde Staten vertrok om op het tweede collegeniveau voor Caldwell University uit te komen in de staat New Jersey, genoot hij zijn opleiding bij BC Apollo. Na 4 jaar Amerikaans universiteitsbasketball kwam hij uit voor o.a. Haukar (IJsland) en Basket Corato (Serie C, Italië) en streek hij neer bij Landstede Hammers in de zomer van 2022. Met de komst onlangs van center Jesse Waleson, die werd uitgeleend door Filou Oostende aan de Hammers, was het voor Lutterman een logische stap om zijn loopbaan bij Den Helder SUNS voort te zetten.   

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart