Den Helder SUNS heeft de werkgroep uitgebreid met de komst van voormalig profspeler Thomas Koenis, die de portefeuille Technische Zaken op zich heeft genomen. De voormalige center (2.10m) stopte in de zomer van 2022 als actief speler bij Donar Groningen en heeft inmiddels een werkkring gevonden als assistent accountant bij NBC Eelman & Partners.
Koenis, die 30 maal het Oranjeshirt om zijn schouders droeg, heeft tijdens zijn lange loopbaan heel veel ervaring opgedaan. Op jonge leeftijd kwam hij vanuit Hoogkarspel naar Den Helder om zijn basketballopleiding verder invulling te geven onder jeugdcoach Gerard Luyckx.

Na 2 jaar Den Helder SEALS was hij vervolgens actief bij WCAA Bergen op Zoom, ZZ/Leiden en met name Donar Groningen. In 9 seizoenen bij laatstgenoemde club veroverde hij landstitels, nationale bekers en werd in 2018 zelfs de halve finale van de FIBA Europe Cup bereikt.

“Nadat bekend werd dat ik was gestopt als prof, werd ik al snel benaderd voor een mogelijke functie bij de SUNS. Ik draag het Helderse basketball een warm hart toe, maar besloot eerst tijd voor het gezin te nemen en mijn toekomst vorm te geven. Vanaf begin van dit jaar in mijn betrokkenheid bij de SUNS groter geworden. De portefeuille Technische Zaken sluit goed aan op mijn loopbaan want ik vind het leuk om spelers verder te helpen in hun ontwikkeling. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het technisch beleid”, aldus de 33-jarige Koenis.

Hij vervolgt: “Ik kijk uit naar de nabije toekomst waarin de SUNS een andere weg inslaan in Sportcentrum Quelderduyn. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren op sportief vlak en sturing geven aan het proces.”

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart