Den Helder SUNS heeft een akkoord bereikt voor komend seizoen met Daniel Nelson voor de functie van hoofdcoach. De 39-jarige Ier heeft ondanks zijn jonge leeftijd een enorme staat van dienst opgebouwd in meerdere functies in het internationale basketbal.
SUNS Technisch Manager Thomas Koenis geeft aan waarom de keuze op Daniel Nelson is gevallen: “Nadat duidelijk was geworden dat wij op zoek moesten naar een nieuwe hoofdcoach is er een profiel geschetst waaruit een shortlist is ontstaan van mogelijke kandidaten. Na een aantal goede gesprekken bleek de visie en persoonlijkheid van Daniel het beste aan te sluiten bij datgene wat wij voor ogen hebben. Zijn ervaring en zienswijze kan breed worden ingezet, zowel sportief als voor SUNS Assist: het clinic programma op scholen en de samenwerking met de Gemeente Den Helder op het gebied van het Sociaal Domein.
‘’Na de eerste gesprekken met Thomas Koenis werd mij duidelijk dat ik graag voor Den Helder SUNS aan de slag wilde gaan. De weg die de club nu inslaat spreekt mij enorm aan, waarbij de rol van sportcentrum Quelderduyn heel belangrijk wordt. Het is een grote uitdaging om in de BNXT league aan de slag te gaan in een nieuwe hal.’’

Afgelopen seizoen was Daniel Nelson actief als hoofdcoach in Kosovo (KB Rahoveci) en heeft hij in de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in aansprekende competities, onder andere in Duitsland, Australië en Nieuw Zeeland.

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 56
1782 ND Den Helder
op de kaart