Den Helder SUNS is erin geslaagd om Boyd van der Vuurst de Vries terug te laten keren voor komend seizoen nadat hij de club in 2021 verliet voor een buitenlands avontuur. De kersverse international, momenteel in voorbereiding op het Pre Olympisch Toernooi in Istanbul met de nationale ploeg, signeerde een overeenkomst voor 1 seizoen.
De Rijswijker was 4 seizoenen (2017-2021) voor Den Helder SUNS actief waarna hij naar Okapi Aalst vertrok. Na een kort verblijf in België was hij actief bij Castello in de Spaanse tweede divisie voordat hij tekende bij Landstede Hammers in Zwolle. De 191 cm lange combo guard was daar afgelopen seizoen goed voor 29 minuten per wedstrijd en liet zich daarin gelden met 11,4 punten en 3,8 assists per wedstrijd.

SUNS hoofdcoach Daniel Nelson deelt van der Vuurst de Vries een belangrijke rol toe in zijn ploeg voor aanstaand seizoen: ”Boyd is intelligent, beschikt over een goed schot en past heel goed in het spelsysteem dat wij gaan hanteren. Zijn komst biedt heel veel mogelijkheden.”

“In eerste instantie was ik verrast door de concrete belangstelling van de SUNS. Na enkele gesprekken met coach Nelson was ik van mening dat hij mij verder kan helpen met mijn loopbaan. Hij heeft een duidelijke visie die aanspreekt en waarin ik mij goed kan vinden”, aldus Boyd van der Vuurst de Vries.

De Helderse selectie begint zo langzamerhand meer en meer vorm te krijgen en verdere aanvulling wordt in de komende week verwacht. Houd de SUNS socials scherp in de gaten voor de laatste nieuwsberichten!

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 56
1782 ND Den Helder
op de kaart