Den Helder SUNS heeft de Nederlander Jacco Fritz vastgelegd voor komend seizoen. De 207 cm grote power forward keert na 6 jaar actief te zijn geweest in het Amerikaanse college basketball terug op de Nederlandse velden. Na een succesvolle periode bij Canisius University in Buffalo, N.Y. maakte hij afgelopen seizoen zijn opwachting bij Hofstra University, eveneens in de staat New York.
SUNS hoofdcoach Paul Vervaeck is zeer content met de komst van Jacco Fritz: “Ik heb Jacco op de voet gevolgd nadat wij in 2018 in Skopje (Macedonië, red.) samen Europees Kampioen werden in de zgn. B-divisie met Oranje U-18. Jacco was in dat team, waar o.a. ook Nick Thran, Stan van den Elzen, Jarno Pomstra en Yarick Brussen deel van uitmaakten, een belangrijke pion. In zijn laatste college seizoen deed hij het erg goed maar niet zozeer op zijn “eigen” positie. In de afgelopen periode hebben wij veel contact gehad als het gaat om zijn doorontwikkeling. Hij gaat bij ons aan de slag op de power forward positie en we gaan veel werken aan zijn outside schot.”
Afgelopen seizoen, waarin Hofstra U. een 20-13 record noteerde, was Jacco Fritz in alle duels (32) een starter voor de Flying Dutchmen en kwam hij in 26 minuten gemiddeld tot 6,8 punten (66,4%) en 5,1 rebounds. “Met coach Vervaeck heb ik in het verleden zeer goed samengewerkt bij Oranje en op basis daarvan het ik uiteindelijk mijn keuze gemaakt. Komend seizoen wordt heel belangrijk voor mij met het oog op de toekomst. Ik moet de omschakeling maken van college basketball naar de Europese stijl van spelen en ik denk dat coach Vervaeck mij daarbij heel goed kan helpen.”

partners

Wilt u partner worden van de SUNS? Neem dan contact op met Justin Abell via justin@denheldersuns.nl

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Commercieel
‌Justin Abell
‌justin@denheldersuns.nl
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart