Foto's: Brage Æsøy Titlestad & Emir Atli

‌“Met JD Muila hebben wij een fysieke centerspeler aangetrokken die strijd zal gaan leveren onder het bord. Hij speelt met veel energie, is een goede rebounder aan 2 kanten van het veld en is zeer gemotiveerd om de volgende stap in zijn loopbaan te maken.” SUNS hoofdcoach Paul Vervaeck is op voorhand zeer tevreden over de recruiting van spelers voor het nieuwe seizoen. “het gevoel is goed, hopelijk wordt dat in de praktijk bevestigd.”
JD Muila is een uit Ottawa, Ontario afkomstige center. Hij genoot zijn college opleiding bij Southern Illinois University (NCAA D1, red.) om vervolgens aan de slag te gaan bij Froyo Basket in de zgn. BLNO op het hoogste niveau in Noorwegen. De 2.02m grote Canadees deed daar van zich spreken onder de borden met 13,8 rebounds gemiddeld waarmee hij toprebounder werd in de competitie. Hij kwam tevens tot 19,7 (55,7%) punten per duel. In de afgelopen periode trainde hij volop mee bij Ottawa Bandits dat uitkomt in de CEBL, een professionele zomercompetitie in zijn thuisland.
“Wij starten maandag 12 augustus met de voorbereiding die behoorlijk intensief zal zijn. Wij hebben bewust gekozen voor spelers met Europese ervaring. JD kwam goed uit de data-analyse en maakte indruk op het beeldmateriaal. Hij is beresterk, loopt en beweegt goed en zal zijn mannetje moeten staan inside,” aldus Vervaeck.

Den Helder SUNS zal op zondag 8 september de oefencampagne afsluiten met een thuiswedstrijd in sporthal De Brug tegen het Belgische Okapi Aalst, aanvang 16 uur. In dat weekend is sportcentrum Quelderduyn niet beschikbaar i.v.m. andere basketballverplichtingen.   

partners

Wilt u partner worden van de SUNS? Neem dan contact op met Justin Abell via justin@denheldersuns.nl

MAIN PARTNERS

DIAMOND PARTNERS

GOLD PARTNERS

BUSINESS MEMBERS

EXPOSURE PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Commercieel
‌Justin Abell
‌justin@denheldersuns.nl
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart