Den Helder SUNS zet met het aantrekken van Malcolm Kreps een traditie voort. Hij is, na Alex Laurent en Ben Kovac de derde speler van de Luxemburgse nationale ploeg die in Den Helder zijn loopbaan een vervolg geeft.
De 195 cm grote fysiek sterke perimeter speler kan op meerdere posities uit de voeten en maakt deelt uit van de Luxemburgse nationale ploeg. Bondscoach Ken Diederich is heel duidelijk als hem gevraagd wordt naar Kreps: “Voor de ontwikkeling van Malcolm is dit een belangrijke stap. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging! Met zijn atletisch vermogen en mentaliteit gaat hij komend seizoen zeker in positieve zin verrassen, daar ben ik zeker van.”
De zoon van een Portugese moeder en Amerikaanse vader, een voormalig profspeler die tot op heden zijn clubcoach was bij Residence Walferdange in de Luxemburgse Eredivisie, was afgelopen seizoen in 30 duels goed voor 12.9 punten, 6.7 rebounds, 2.1 assists tegen goede percentages.

“Ik heb van Alex en Ben goede dingen gehoord over Den Helder SUNS. Het gesprek met coach Nelson bevestigde mijn gevoel. Ik kijk heel erg uit naar de kans die mij geboden wordt. De focus ligt nu eerst bij de FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, waarbij Ierland en Kroatië de tegenstanders zijn.”

De voorbereiding op het derde BNXT seizoen start half augustus in Sporthal Sportlaan. Tot op heden herbergt de SUNS selectie 8 spelers. 

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart