HET ROER GAAT OM BIJ DE SUNS MET DE KOMST VAN PAUL VERVAECK!

Met de komst van de zeer ervaren Paul Vervaeck als sportief hoofdverantwoordelijke gaat het roer om bij Den Helder SUNS met het oog op komend BNXT seizoen, dat met 20 teams in een volledige competitie van 38 wedstrijden een grote uitdaging wordt. De 68-jarige Belg is geen onbekende in Den Helder aangezien hij in het verleden reeds actief was bij Cape Holland (2005-2007).
Het seizoen 2023-’24 zit er inmiddels op en heeft voor Den Helder SUNS sportief niet gebracht waarop ingezet was. Daar stond een zeer welkome overgang van sporthal Sportlaan naar sportcentrum Quelderduyn lopende het seizoen tegenover. Het SUNS team had te kampen met veel hardnekkige blessures en dat was mede debet aan een tegenvallend zevende seizoen op het hoogste niveau. Het leergeld dat betaald werd resulteert o.a. in het vertrek van de Ierse hoofdcoach Daniel Nelson.

‌Paul Vervaeck kondigde vorig jaar zijn afscheid aan na een succesvolle loopbaan van ruim 30 jaar op het hoogste niveau. Hij vestigde zich in Javea aan de Spaanse Costa Blanca maar naarmate de tijd vorderde bleek dat hij het topbasketball niet kon loslaten. Het basketballvuur wakkerde weer aan dankzij Pamesa Valencia, de Spaanse topclub die hij regelmatig bezocht in zijn regio.
Welkom in Den Helder Paul!
Hij is heel duidelijk over zijn opmerkelijke terugkeer: “De afgelopen periode heeft mij heel goed gedaan in de Spaanse zon, maar deed mij tevens inzien dat ik weer aan de slag wilde. Toen Thomas Koenis, die ik goed ken van onze samenwerking bij ZZ/Leiden, belde om mij te polsen voor een mogelijke terugkeer naar Den Helder werd mijn gevoel bevestigd.”

“Ik heb zeer plezierig in Den Helder gewerkt in het verleden. De basketballcultuur en de mentaliteit spreken mij enorm aan. Sportief zie ik mogelijkheden om door te groeien in thuishaven sportcentrum Quelderduyn. De samenwerking werd afgelopen weekend beklonken en daar ben ik zeer content over”, aldus de sympathieke Belg.


SUNS Sportief Manager Thomas Koenis: “Wij hebben veel lering getrokken uit de periode die achter ons ligt. Met het oog op de nieuwe competitieopzet waren wij op zoek naar een zeer ervaren hoofdcoach die de BNXT kent, een opleider die mensen verbindt en die wil meehelpen aan de verdere opbouw van de SUNS organisatie.”

Het laatste coach-decennium van Paul Vervaeck ziet er als volgt uit op clubniveau, naast zijn activiteiten als nationaal jeugdcoach van Oranjeteams:

2013-’15: Antwerp Giants (België)
2016-’18: Zorg & Zekerheid Leiden (Nederland)
2018-‘21: Kangoeroes Mechelen (België)
2021-’23: YOAST United Bemmel (Nederland)  

partners

Wilt u partner worden van de SUNS? Neem dan contact op met Justin Abell via justin@denheldersuns.nl

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Commercieel
‌Justin Abell
‌justin@denheldersuns.nl
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart