Foto omschrijving
De 21-jarige Steven Post vervolgt zijn loopbaan bij Den Helder SUNS. De rechtshandige power forward laat daarmee Saginaw Valley State University na 3 jaar achter zich en heeft voor 1 seizoen getekend bij de ploeg van hoofdcoach Daniel Nelson.

Bij Den Helder SUNS wordt de 2.08 meter lange power forward verenigd met voormalig teamgenoot Nick Thran, die dezelfde Amerikaanse universiteit twee jaar terug verliet. Post was bij Saginaw Valley State een part-time starter die een bepaalde rol vervulde die niet altijd bevredigend was.

De uit Nijkerk afkomstige Post vloog in 2020 naar de Verenigde Staten na zijn opleiding bij Landstede Hammers in Zwolle te hebben gevolgd. Ondanks een ingrijpende COVID-periode kijkt hij terug op een mooie periode.
“Het Amerikaanse avontuur is qua levenservaring een aanrader maar van het basketball op zich had ik meer verwacht. Deze zomer heb ik het besluit genomen om niet terug te keren. Het plan dat de SUNS met mij heeft sluit goed aan bij mijn verwachtingspatroon,” aldus de 21-jarige Post.‌

SUNS Technisch Manager Thomas Koenis zag na een persoonlijk onderhoud mogelijkheden om Post naar Den Helder te halen: “Ik heb coach Nelson ingelicht en die heeft vervolgens met Steven contact opgenomen. Daarmee werd de basis gelegd voor onze samenwerking. Ik verwacht dat hij goed zal passen in het team dat wij voor ogen hebben.”

Met het aantrekken van Steven Post heeft Den Helder SUNS inmiddels 7 spelers voor komend seizoen op het team roster staan.

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 56
1782 ND Den Helder
op de kaart