Den Helder SUNS heeft met Tobi Ewuosho de gewenste atletische swingman binnengehaald, die de nodige Europese ervaring bezit waar hoofdcoach Paul Vervaeck naar op zoek was. “In het team wat wij voor ogen hebben past Tobi heel goed. Hij is zeer atletisch, is heel compleet en neemt veel verantwoordelijkheid. De energie waarmee hij acteert zal zeker aanspreken.”
De uit Chicago, Illinois, afkomstige Nigeriaanse neo-international genoot zijn college opleiding aan Alabama State University waar hij in 2020 afstudeerde. Zijn eerste Europe club was Trepca in Kosovo waarna hij in de Spaanse LEB-Silver uitkwam voor Carbajosa. De afgelopen 2 seizoenen liet de 197 cm grote Ewuosho zich gelden in de Portugese competitie bij achtereenvolgens Imortal en Esqueira. De keuze voor de BNXT-league is een logische vervolgstap.

‌“Coach Vervaeck en sportief manager Thomas Koenis hebben mij heel goed uitgelegd wat de bedoeling is. Met name de manier van spelen die nagestreefd wordt past goed bij mij als speler. Den Helder SUNS wordt mijn vijfde Europese club en ik hoop dat mijn ervaring bij zal dragen aan een goed seizoen”, aldus Ewuosho. 

partners

Wilt u partner worden van de SUNS? Neem dan contact op met Justin Abell via justin@denheldersuns.nl

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Commercieel
‌Justin Abell
‌justin@denheldersuns.nl
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart