Tom Koopman maakt zijn rentree bij Den Helder SUNS als full-prof. De 28-jarige power forward heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis voor komend seizoen en keert daarmee terug bij Den Helder SUNS. Zijn baan als ambulant begeleider heeft hij opgezegd om zich volledig op het basketball te kunnen richten.
De 203 cm lange Koopman speelde afgelopen seizoen 5 duels mee bij de SUNS i.v.m. hardnekkig blessureleed bij enkele spelers en kwam daarin tot krap 18 minuten gemiddeld waarin hij tot 5,2 punten tegen 64,7% kwam. “Ik kwam uit voor het Promotie Divisie team en was daardoor soms beschikbaar om het BNXT-team uit de brand te helpen. Dat smaakte echter naar meer, met als gevolg deze stap.”
SUNS technisch manager Thomas Koenis, die afgelopen jaar teamgenoot was van Koopman bij de Promotie Divisie ploeg, is blij met de terugkeer van Tom Koopman: “Na het seizoen werd duidelijk dat Tom weer oren had naar een profbestaan. Na enkele gesprekken kwamen wij tot een akkoord, mede omdat onze nieuwe coach Dan Nelson zeer positief gestemd was om Tom op te nemen in de SUNS-selectie voor komend seizoen.”

Nadat Koopman in 2017 zijn loopbaan in het Amerikaanse college basketball had afgerond bij The Citadel University, tekende hij zijn eerste profcontract bij Den Helder SUNS. Vervolgens was hij actief in Italië en België om vervolgens terug te keren naar Den Helder. In de afgelopen 2 jaar was hij actief als jeugdcoördinator van BV Noordkop/SUNS en was hij medeverantwoordelijk voor o.a. de ochtendtrainingen. 

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Sporthal Sportlaan
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 56
1782 ND Den Helder
op de kaart