Den Helder SUNS en Troy Koehler hebben deze week een verbintenis voor een derde seizoen met elkaar bezegeld. De guard/forward, die eind deze maand 22 jaar wordt, liet afgelopen seizoen een goede indruk achter in het tweede BNXT-seizoen. 
Hoewel zijn prestatiecurve constanter moet worden, zag nieuwbakken hoofdcoach Daniel Nelson een vaste waarde in de 194 cm Koehler: “Troy heeft veel potentie en heeft reeds aangetoond het gewenste niveau goed aan te kunnen. Hij staat voor een belangrijk seizoen vroeg in zijn loopbaan en daar wil ik hem graag bij helpen.”
Koehler was afgelopen seizoen goed voor 23 minuten per wedstrijd en liet zich daarin gelden met 8,1 punten tegen 54,8%. Meest in het oog springende was zijn 3-puntspercentage van 37,5%.

SUNS Technisch Manager Thomas Koenis vult aan: “Troy past in het plaatje wat wij voor ogen hebben, op en buiten het veld. Hij kan doorgroeien als speler en wordt alom gewaardeerd voor zijn inzet bij de SUNS clinics op scholen en inbreng bij SUNS Assist. Zijn persoonlijke ontwikkeling is mooi om te volgen, komend seizoen zal hij andermaal stappen maken verwacht ik.”

Met het aanblijven van Troy Koehler staat de teller inmiddels op 4 spelers voor komend seizoen. In de komende periode wordt meer transfernieuws verwacht.

partners

BOARDING PARTNERS

MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS

Contact
Den Helder SUNS
info@denheldersuns.nl‌
Contactformulier
Quelderduyn
Schootenweg 2
‌1785 LV Den Helder
op de kaart