Ontketende Crews loodst Suns naar overwinning in Rotterdam

Door: Wop van Eis
Rotterdam – De heren van de Den Helder Suns hebben zondagmiddag met 73-79 gewonnen van Feyenoord Rotterdam, mede dankzij een uitmuntende prestatie van Trevion Crews. De guard leidde zijn team naar hun tweede opeenvolgende overwinning met een indrukwekkende 34 punten, waarin hij zeer efficiënt schoot (79% FG, 70% 3pt, 85% 2pt). Tobi Ewuosho had ook een sterke bijdrage met 22 punten, 5 rebounds en 5 assists.

De wedstrijd begon spannend, met een eerste kwart dat eindigde in een kleine voorsprong voor de thuisploeg: 22-18. In het tweede kwart wist Den Helder zich echter terug te vechten, wat leidde tot een gelijke stand van 39-39 bij rust.

De tweeduizend fans in het Topsportcentrum Rotterdam hoopten dat hun team, dat eerder verrassend had gewonnen van Heroes Den Bosch, ook tegen de Suns zou kunnen schitteren. De hoop werd even versterkt toen Isaiah Powell, die uiteindelijk 21 punten zou scoren, met een driepunter voor 50-52 zorgde. Toch nam Den Helder daarna de controle over. Ewuosho zette met een lay-up 50-58 op het bord, en Feyenoord kwam aan het eind van het derde kwart op een achterstand van 52-58.

Geen inhaalslag

Het vierde kwart begon explosief voor de Suns. Ewuosho bracht met een dunk de stand naar 52-60, waarna Crews met een score voor 59-72 zorgde, het grootste verschil van de wedstrijd. Hoewel Feyenoord met nog vier en een halve minuut te spelen terugkwam tot zes punten, konden ze geen beslissende inhaalslag maken. Den Helder hield het hoofd koel en ondanks de inspanningen van onder andere Brian Cameron (19 punten) en Caleb Vyber (12 punten), bleef de overwinning buiten bereik voor de Rotterdammers.

De eindstand van 73-79 betekende dat Den Helder de derde overwinning van het seizoen mocht vieren. Komende donderdag zullen ze proberen deze vorm voort te zetten in de uitwedstrijd tegen Leuven Bears.