Foto's: DHFOTO.NL

Suns sturen Donar met lege handen terug naar Groningen

Door: Wop van Eis
‌Fotografie: DHFOTO

‌Den Helder – De heren van de Den Helder Suns hebben donderdagavond na een ijzersterk derde kwart de bezoekers uit Groningen met een 79-68 resultaat de weg teruggewezen naar Groningen.

De basketballers begonnen voortvarend in het eerste kwart met een dunk van Malcolm Kreps en een loepzuivere driepunter van Trevion Crews (die er totaal vijf ingooide), tel daar de lay-up van Kreps bij op en een 7-0 voorsprong stond op het bord. Na bijna drie minuten kon Donar iets terugdoen met een score van James Karnik: 7-2. Halverwege het eerste kwart, bij 11-11, kwamen de bezoekers langszij, echter doordrukken konden ze niet, wat resulteerde in een 25-23 voorsprong voor Den Helder na de eerste tien minuten.

Het tweede kwart was duidelijk voor Donar, 12 tegen 21. Zach Harvey zorgde voor een 33-34 voorsprong voor de Groningers. Een aantal missers en turn-overs aan de zijde van de Suns zorgden ervoor dat Donar met een 37-44 stand naar de kleedkamer kon bij het aanbreken van de rust.

Jumpshot

In het derde kwart ging het gas erop bij de Suns. Na vier minuten was de stand weer gelijk (46-46) nadat Toby Ewuosho met een jumpshot de bal in het netje legde. Meerdere scores van laatstgenoemde en driepunters van Crews en (een belangrijke) Steven Post legden de basis voor een fijne voorsprong voor de laatste tien minuten: 62-54. De Suns zetten een 25-10 neer als fundament voor de nodige overwinning.

Het grootste verschil werd bereikt bij 75-62, de Groningse coach Andrej Stimac had toen al twee time-outs tevergeefs gebruikt om het tij te keren. Met nog een kleine twee minuten te spelen kwamen de bezoekers niet meer binnen de tienpuntengrens en verloren ze meerdere spelers met vijf persoonlijke fouten. Crews bekroonde bijna zijn uitstekende prestatie met nog een verre driepunter, ‘helaas’ voor hem bleef hij steken op vijf drie punters en een totaal van zevenentwintig punten. Eindstand 79-68

De volgende thuiswedstrijd van de Den Helder Suns is op zaterdag 2 november om 19:30 uur in sporthal Quelderduijn. Tegenstander van formaat is dan Windrose Giants uit Antwerpen, die na een wedstrijd hun coach Geert Hammink ontsloeg, omdat ze de openingswedstrijd hadden verloren; van de Den Helder Suns.